Meer over mij:

Ik Voelde me opgejaagd, moe. Alles was teveel!

7 jaar geleden werd ik moeder van een tweeling. Ik had in die tijd een baan van 28 uur bij Defensie en deed een opleiding tot maatschappelijk werker. Mijn doel was om regelmatig te gaan werken en doen waar ik echt blij van werd, anderen helpen. Ik moest werken, stage lopen, leuke dingen doen met vrienden, sporten, gezond eten, voor de kinderen zorgen, langs familie , huis schoonmaken en ga zo maar door.

Ik voelde mij opgejaagd, sliep slecht en had weinig energie om volop te kunnen genieten van het leven en mijn gezin. Ik had vaak een opgeblazen gevoel, kwam stiekem een paar kilo aan en alles voelde ‘zwaar’. 

de ommekeer

Het werd hoog tijd dat ik eens ging leren nee zeggen, dat ik eens wat minder hooi op mijn vork ging nemen en eens wat vaker tijd voor mijzelf ging nemen en echt voor mijzelf ging zorgen. Het leek wel echt eeuwen geleden dat ik eens een goede nachtrust had gemaakt. Ik wilde mij echt weer kunnen ontspannen en lichamelijk en geestelijk lekker in mijn vel zitten.

Ik kwam erachter dat ik veelal naar mijn omgeving keek en ook geneigd was om daar de ‘schuld’ neer te leggen van mijn problemen. Ik ben toen veel gaan lezen over Stress bij vrouwen, wat stress met je doet en hoe het tot stand komt. Ik ontdekte podcasts en heb uren geluisterd naar inspirerende sprekers die het hadden over stress, voeding, je mindset en een holistische kijk hadden op stress en leefstijl.

In die tijd heb ik geleerd dat ik eerst voor mijzelf moest gaan zorgen en dat ik dan pas echt goed voor een ander kon zorgen. Ik stond altijd maar klaar voor anderen maar vergat mijzelf daar vaak bij. Het is niet egoïstisch om vaker nee te zeggen en eigenlijk voelt het super goed voelt wanneer je wat meer in het hier en nu kunt zijn in plaats van altijd maar 4 stappen vooruit te denken.

studie & coaching

Doordat ik zag dat het op die manier lukte, ben ik gestart met een studie stress en burn-out coaching. Ik leerde daar mijn coachingskills meer te verfijnen en nog beter naar binnen toe te keren en niet meer slachtoffer te zijn van de omstandigheden. Daarnaast heb ik mij ook nog in heel veel andere aspecten van gezondheid, spiritualiteit en stress verdiept om de oplossing uit alle hoeken te kunnen bieden.

Het bracht mij echt enorm veel meer plezier in het leven. Ik ben 24 uur gaan werken, van baan gewisseld, ik heb meer energie gekregen en kan weer volop genieten van sporten. En als het een dagje niet gaat? Nou dan niet en ga ik heerlijk een rondje wandelen in de natuur of in de buurt. Ik heb mijn hormonen in balans gebracht en ben gezonder gaan eten! Als bonus ben ik ook nog mijn 5 kilo kwijt, waarvan ik vond dat die er eigenlijk wel af konden. Ik ben die kilo’s kwijt geraakt, zonder dat ik er erg in had. Ik voel mij weer energiek, vol in het leven staan en maak keuzes vanuit mijn hart en voel mij er geweldig bij!

 

Als ik het kan,
Kan jij het ook!

 

Stress bij vrouwen

Waarschijnlijk zit jij nu, waar ik zat. Ook jij kan hier weer uitkomen met meer energie en grip op je leven. Het grote voordeel is: je hoeft het niet alleen te doen!

Je hoeft het niet allemaal uit te vinden, te onderzoeken of te ervaren. Ik ben je voor geweest. Samen kom je sneller waar je wilt zijn.

Ik help jou graag met het zoeken naar een oplossing die werkt voor jou.

Ellen Bonhof, Coach voor Stress bij vrouwen

Ik ben Ellen Bonhof

Herken je jezelf in bovenstaand verhaal en zit je ermee? Neem contact met mij op voor een leven zonder stress.